за нас

Candy: история на успеха, започваща от първата перална машина до най-новите Wi-Fi свързани уреди. 

 

През 1945 г. Candy произвежда първата италианска перална машина и в края на 50-те години на миналия век открива съвременната перална машина. Бонбон бързо стана синоним на измиване в цяла Италия.

 

Candy е международна марка, която предлага широка гама от практични, високопроизводителни, свободностоящи и вградени уреди; умело съчетаващ най-модерните технологии със стилен италиански дизайн..

 

През всичките десетилетия мисията на Канди винаги е била същата; за да отговори на нуждите на потребителите с иновативни, лесни за употреба продукти, които представляват отлична стойност за пари на достъпни цени.

история

Candy Matic

1945/1955

През '45 Работилниците на Механика Еден Фумагалли са създали Model 50, първата италианска пералня: машината е представена пред обществото на панаир в Милано през '46. През същата година, вдъхновен от хора на песента на Nat King Cole, компанията е била преименувана на Candy.


Патентовайки първия модел на миялна машина, Candy пуска Model 45, пералнята с 3 kg капацитет на товар с нагревател и източваща помпа. През '54 компанията пуска в търговската мрежа Candy Matic с иск "...благодарим Ви много, това е Candy."

Candy Bi-matic

1955/1965

Candy е произвела първата италианска пералня през 1945 и е изобретила, в късните години на '50-те, модерната пералня с предно зареждане, която става синоним на пране в Италия.

Candy сега е международна марка и предлага пълна гама от широки, стоящи и вградени уреди, внедрявайки най-напредналите технологии, функционален и произведен в Италия и отлична функционалност. С течение на годините, мисията не се е променила: срещайки нуждите на производителя с иновативни, но лесни за употреба и достъпни продукти.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Първата миялна машина Candy връща към '66-та: наречена е Stipomatic и има 3 отделни отделения с различен режим на пране. През '68-ма Superautomatic 98 беше първата пералня с 6 програми с биологично накисване. През '70 -'71 започва производството на първите кухни и хладилници, със закупуването на Kelvinator.


Новите продукти Candy са подписвани от известни дизайнери и те са печелили награди като Golden Compass, спечелен през '70-те от CANDYzionatore C23 проектирана от Джо Коломбо.

WASHING MACHINE Tempovariant

1975/1985

Винаги налични продукти, но никога, както през този период, спестяването и въздействието върху околната среда се превърна във важна тема за Candy през '77, която пусна кампанията  Без Разхищение с мотото "Candy ще ви помогне да не разхищавате. Светлината, дрехите, препарата ".

За хладилниците, е била първата, която приема новите технологии no frost, които предотвратяват образуването на скреж и правят новите перални машини по-здрави, като ги оборудват с нови резервоари за пране и кошове от неръждаема стомана.
През '81-ва Candy пуска на пазара T3, първият фризер с 3 отделения с 3 различни температури

 

Combichef

1985/1995

През '85, по повод своя четиридесети рожден ден, Candy закупува две великолепни италиански марки Zerowatt и Gasfire. През тези години са отворени заводи по света и и продължава закупуването на компании като Rosiéres (лидер за продукти за готвене), Mayc-Otsein (перална машина с горно зареждане) и Iberna (хладилници): тогава беше създадена иновативната Combichef, първата фурна с традиционно готвене и микровълни.


През този период уредите за пестене на пространство, като перални машини Slimmy и Holiday са имали голям успех.

DISHWASHERS Candy Futura

1995/2005

През '95 Candy навърши половин век и го отпразнува, като закупи Hoover European Appliances, Европейски лидер в продукти за грижа за пода. През новото хилядолетие Candy промени своя фирмен знак и продължи да се разраства: през 2002 експортира в 111 държави.


През същата година се ражда мотото "Candy го може", което все още се употребява.
През 2004 Candy победи рекордите с миялна машина: Candy Futura мие до 15 пълни комплекта чинии. Също така, по време на този период Candy отива в Китай и отваря офис в Шанхай.

WASHING MACHINE GrandÓ Candy

2005/2010

През 2005 Candy отпразнува 60 години и закупи Vyatka, Руски лидер в пералните машини. През Март 2006 бе пусната GrandÓ пералнята с най-широк отвор на пазара; през Юни закупи марката Jinling лидер в прането в Китай и през следващата година също Турският SUSLER влезе в групата, специалист в продукти за готвене.


През 2009 индукционните плотове бяха въведени в гамата и бе пусната също Duo: в стандартни размери, Candy добави миялна машина и мултифункционална електронна фурна. 2010 отбеляза революцията при сушилните с EasyCase: резервоарът, който събира кондензиралата вода зад люка .

Microwaves Candy Ego

2011/2013

През 2011 Candy представи GrandÓ Evo с технология Mix Power System, която пере на 20 ° като на 40 °. В кухнята дойде фурната Prodige с двойна кухина и двоен вентилатор за да пече по едно и също време на различни температури.


През 2012 бе открит новия завод на перални машини в Китай. При пералните машини с горно зареждане, Candy представи Evo Plaisir с Отваряне чрез леко докосване. Революция в кухнята: Хладилниците Krio Vital Evo позволяват по-добра презентация на храните чрез технологията No Frost  Bio и системата за въздушен контрол; индукционния плот FLEXI който бе с модулни зони за готвене; фурните имат най-широката кухина на пазара с 78 литра.


През 2013 Candy добави своята миялна машина EvoSpace с място за 8 макси комплекта чинии, благодарение на Maxi Plates. EGO Microwaves бяха създадени през тази година: силна персоналност, 5 цвята и ретро вкус.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

През 2014, пералнята GrandÓVitareaches рекорд с най-ефективното бързо пране, благодарение на Mix Power System +: перфектно пране за 59'; фурни и плот Elite бяха създадени с уникален изтънчен дизайн; EvoSpace миялна машина поема 16 комплекта чинии и постига рекорд за капацитет и гъвкавост; комбинираната перална-сушилна Alisè пере 8 kg и суши 5 kg в само 45 cm. Хладилниците стават Maxi, достигайки височина от 2 метра.


През 2014 излиза на светлина simply-Fi, първата пълна гама приложения, свързани посредством Wi-Fi. Candy през 2015 отпразнува 70 години от първото производство на всички италиански перални машини и се подготви да отпразнува с много новини.

Проучване и иновация

Candy Group продължава да подобрява и да прехвърля технологии на лесни за употреба системи, разработени за подобряване на качеството на живота. Центърът за иновация, проучване и разработване е в Италия в Бургерио (МБ).
Днес, в дигиталната ера, Candy отваря врата към нов път от живи приложения, за да взаимодейства и да комуникира по директен, прост и интуитивен начин. Груповото проучване и развитие, реализира Candy simply-Fi, първият уред с пълна гама, свързан посредством Wi-Fi, който може да комуникира с потребителите дистанционно, правейки техния живот по-лесен.

Качество и околна среда

Candy Group използва рециклируеми материали за всеки компонент, както за продукти, така и за опаковки и взела е активно участие в определението WEEE, Директива за изхвърляне на Електрическо и Електронно оборудване.
Благодарение на употребата на нови технологии, Групата успя да изпълни два приоритета: задоволяване на клиентските нужди и защита на околната среда. Производственият процес е проектиран с постижението за намаляване на емисиите, както и при спазване на регламентите в различните държави и за да намали консумацията на енергия, свързана с употребата на домашни уреди.

 

 

Групата Candy е сред европейските лидери в областта на големите домакински уреди, включващи: перални машини, съдомиялни машини, перални машини, сушилни машини, хладилници, фризери, печки и фурни, вградени и свободно стоящи. Основният принцип на Candy Groups е удовлетворението на клиентите. Има над 2000 центъра за обслужване в цяла Европа. Candy Group работи с международните марки Candy и Hoover и националната: Iberna, Jinling, Hoover-Otsein, Rosieres, Susler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire и Baumatic.